Akoestische isolatie

Contactgeluidsisolatie dempt alle geluiden die gemaakt worden door contact op het vloeroppervlak.

Waarom kiezen voor Akoestische isolatie?

Waarom?

Hou je van rust en sereniteit maar ondervind je (vloer)geluidshinder van een aangrenzende bovenverdieping … dan is het sterk aan te raden om akoestische vloerisolatie te plaatsen. Op deze manier zorg je voor optimaal akoestisch comfort.

Opbouw?

De akoestische vloerisolatie komt bovenop de isolerende chape. (op basis van EPS-korrels)

Wens je ook vloerverwarming, dan is het belangrijk om aan bepaalde voorwaarden te kunnen voldoen om het akoestische comfort niet te verliezen. Daar akoestische matten niet doorprikt mogen worden (getackerd), kan men opteren om te werken met vloerverwarming op netten , op noppenplaten of je kan ervoor kiezen om met een akoestische plaat te werken waar tackeren toegelaten is.

Het geheel wordt afgewerkt met een eindlaag, in dit geval anhydriet – of cementvloeichape )

Previous slide
Next slide


voordelen van akoestische vloerisolatie

Psychologisch effect van akoestische isolatie

“Een goede akoestiek is een recht” aldus akoestiekexpert en architect Marcelo Blasco. Een slechte akoestische isolatie kan psychologisch op mensen inwerken. Eenmaal je je focust op een geluid wordt het enkel erger, tot je er gek van wordt … Je kan geluiden niet blijven negeren.

Of men nu te maken heeft met contactlawaai (bv. voetstappen van een bovenbuur), luchtlawaai of installatielawaai, elk type vraagt om een structurele oplossing.

Akoestische vloerisolatie heeft bij contactlawaai een dempende functie.

Akoestische isolatie is geen luxe, het is minstens éven belangrijk als thermische isolatie.


soorten akoestische vloerisolatie

Akoestische isolatie (vloercontactgeluidsisolatie) wordt toegepast om geluidshinder (op de vloerplaat) te voorkomen en wordt voornamelijk gebruikt in appartementsgebouwen, ziekenhuizen, scholen, enz. Op aanvraag kunnen verscheidene akoestische isolaties geplaatst worden, dit in combinatie met de thermische uitvulling RiBa-plan21 of schuimbeton.