Cementvloeichape

De dekvloer bestaande uit cementvloeichape is een kwaliteitsvolle chape die dankzij het zelfnivelleren een snel en mooi resultaat garandeert. 

Als uw cementvloeichape specialist helpen wij u met plezier verder.

Waarom kiezen voor deze vloeichape

Deze innoverende dekvloer wordt tegenwoordig vaak verkozen boven de traditionele cementchape. De vloeichape leent dan ook zijn naam aan het feit dat deze in vloeibare vorm verpompt wordt , wat een vlak en egaal resultaat geeft. Dankzij het vloeibare karakter is de cementvloeichape een ideale geleider bij thermische isolatie.


Voordelen van cementvloeichape

TOEPASSING CEMENTVLOEICHAPE

Gebruik

De cementgebonden vloeichape is een vloeichape bestaande uit een SG-Weber bindmiddel dat met een welbepaalde dosering wordt toegevoegd aan het zand, met een specifieke zeefcurve.

Toepassingsgebied

  • Voor het gieten van extra sterke cementdekvloeren in winddichte woningen
  • Voor het gieten van niet-hechtende of zwevende cementdekvloeren
  • Voor het gieten van vloeren met vloerverwarming

Toegelaten ondergronden

Stofvrije, vetvrije , harde , stabiele ondergronden

Gebruikslimieten

  • Gebruik de cementgebonden vloeichape niet op vloeren die voortdurend nat zijn , vloeren die onderhevig zijn aan opstijgend vocht, brokkelige en niet-stabiele ondergronden, vloeren die rechtstreeks in contact komen met de aarde, industriële vloeren en buitenvloeren
  • De cementgebonden vloeichape mag niet onbekleed blijven


Voorbereiden van de ondergronden

  • De ondergronden mogen geen last hebben van opstijgend vocht
  • Bij een hechtende dekvloer dient de ondergrond droog, zuiver en proper te zijn. Verwijder alle onzuiverheden zoals gips- of verfresten.
    Ontstof zorgvuldig.
  • Voorzie een randontkoppeling van minimum 5 mm dik langs muren, rond kolommen en andere vaste elementen. In geval van vloerverwarming 8 mm

Toepassing

De cementvloeichape type WEBER kan hechtend , niet hechtend én zwevend geplaatst worden.

Opstartprotocol bij vloerverwarming

Vloerverwarming mag opgestart worden na 28 dagen. Start vanaf een temperatuur van 10°C en warm op met stappen in temperatuur van 1°C, per dag tot het bereiken van de maximumtemperatuur.


Werken in uitvoering