Kan je het antwoord op jouw vragen niet vinden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.
In de praktijk en volgens het bestek is vlakheidsklasse 4 (NEN 2747) meestal het uitgangspunt , echter de meeste vloerenbedrijven kunnen ook naar hogere vlakheidsklassen.
Bij vlakheidsklasse 1 dient per vloerenbedrijf na te worden gevraagd of dit mogelijk is . Let wel , hoe hoger de vlakheidsklasse , hoe hoger de eisen worden aan de vlakheid c.q. evenwijdigheid van de ondergrond. Hieronder wordt een opsomming gegeven van de belangrijke elementen uit NEN 2747 “classificatie en meting van de vlakheid en evenwijdigheid van vloeroppervlakten” en de zwevende dekvloerennorm NEN 2742.
Met droogtijd wordt in de praktijk meestal bedoeld “wanneer een vloerafwerking kan worden aangebracht”. Hierbij wordt een richtlijn voor een bepaald restvochtpercentage afgegeven, echter dit kan per lijmleverancier verschillen. Uit onderzoek is veelal gebleken dat mogelijke schades die in het verleden zijn ontstaan, niet zozeer met de dekvloer te maken hadden, dan wel met de juiste keuze van de lijmproducten en verkeerde of onjuiste wijze van vochtmeting.
Om de snelheid van droging van een dekvloer nog meer te bevorderen, zijn de volgende aandachtspunten aan te bevelen :
Ter bevordering van het droogproces is het sterk aan te bevelen om in de winterperiode de ruimtetemperatuur voortdurend boven de 10°C te houden.
Om verschillende redenen kan een dekvloer worden nabehandeld :
Zoals bij elke dekvloer al een eventuele behandeling door de vloerbekleder worden beoordeeld en uitgevoerd. De vloerafwerkende partij dient ten alle tijden verantwoording te nemen voor de verdere verwerking van de ondergrond.
Direct op de draagvloer aangebrachte gietvloer
Zwevende dekvloer
Algemeen
KNAUF anhydriet gietvloeren zijn vrijwel krimpvrij en kenmerken zich door een hoge druk-en buigtreksterkte. Hierdoor is het niet nodig de vloer te versterken met een wapeningsnet, ook niet wanneer het zwevende vloer betreft.
In opbouw. Heeft u reeds vragen? Aarzel niet om met ons contact op te nemen.
RiBa-plan wordt perfect genivelleerd. Het eindresultaat ligt egaal vlak waardoor het leggen van isolatieplaten probleemloos verloopt.
Indien men vloerverwarming wenst, wordt er eerst plasticfolie gelegd op de RiBa-plan. Door de zéér luchtige samenstelling van RiBa-plan is het perfect mogelijk om vloerverwarming te bevestigen met behulp van een eenvoudig tackersysteem.
Na 2 à 3 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden
De droogtijd bedraagt 1cm per dag, afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.