Anhydrietvloeichape

Anhydriet of calciumsulfaat (CaSO4) kennen we meestal als gips. Gips dat in contact komt met water wordt snel hard, het kristalliseert. In de jaren ‘50 ontdekten onderzoekers bij Bayer dat de kristallisatievorm beïnvloed kan worden. Naast het zachte ziekenhuisgips kunnen ook heel harde stoffen ontstaan door de kristallisatie. Het is te vergelijken met koolstof, dat zowel potlood als diamant kan zijn. Anhydrietvloeichape was geboren.

Waarom kiezen voor Anhydrietvloeichape?

De ontwikkeling van anhydrietvloeichape is reeds decennialang in volle gang. Met name door het toekennen van vele functies en waarden aan de dekvloer, maakt de traditionele zandcement smeervloer steeds meer plaats voor de breder inzetbare anhydriet vloeichape. Met de gegarandeerde sterkte-eigenschappen van de vloeichape wordt een sprong vooruit gemaakt met de betrouwbaarheid van de dekvloer. Mede door de vaste receptuur en de zelfverdichtende eigenschappen heeft de vloeichape een constante hoge kwaliteit en is daardoor niet afhankelijk van zware handmatige verdichting zoals bij traditionele systemen.

Deze chape is gemakkelijk pompbaar, bijna zelfnivellerend en heeft een hoog plaatsingsrendement. Dit type chape heeft bijna geen scheurvorming, hoeft geen bewapening en heeft een minimale krimp- en uitzetting. De kristalverbinding van anhydrietchape kent ook een zekere rek. Deze maakt dat het op zich harde materiaal een hoge buigtrek- en drukweerstand heeft. Men kan het vergelijken met een raam, als het glas niet zou meebuigen bij allerlei trillingen zou het glas springen. Cementbinding heeft deze buigzaamheid niet.

De anhydrietvloeichape is geschikt voor alle gebruikelijke vloerbekledingen mits het gebruik van aangepaste vloerlijmen.


Voordelen van Anhydrietvloeichape

Anhydriet (calciumsulfaat) is uitermate geschikt
als toepassing bij

Vloerverwarming

Een anhydrietvloeichape heeft ook een ideale thermische geleidbaarheid bij vloerverwarming. De leidingen worden volledig en compact omsloten door de homogene massa.

Grote afstand en hoogte

Veranderingen in bouwbehoeften vragen om nieuwe oplossingen. De toename in hoogbouwprojecten heeft geleid tot de ontwikkeling van de vloeichape die zich moeiteloos laat verwerken tot op grote hoogten met dezelfde bekende vloei-eigenschappen en verwerkingssnelheid. Vloervelden van gebouwen van meer dan 60 meter hoog kunnen momenteel met eenvoudig gemak worden voorzien van vloeichape , dit zowel hechtend als zwevend.

Renovatie

Het renoveren van oude vloeren gaat niet zonder risico’s. Te hoge materiaalspanning door nieuwe overlagingen leiden vaak tot onthechting en scheurvorming. De vloeichape is de ideale oplossing en kan vrijwel spanningsloos worden aangebracht in laagdikten van 3 tot en met 6 centimeter. De hoge vloeimaat staat garant voor een egaal vlak resultaat en kan hechtend, zwevend alsook met een dun vloerverwarmingssysteem (4 cm) worden aangebracht.

Technische fiche op aanvraag.


Werken in uitvoering